Neon spellen
Puzzel Spellen
Actiespellen
Verborgen Objecten
Klassieke Spellen
Denkspellen
Meer

Over MahjongSpelen.nl

Op MahjongSpelen.nl kun je online Mahjong Solitaire spellen spelen en ook verschillende varianten op Mahjong Solitaire. Lees hieronder alles over de spelregels en achtergronden van dit klassieke spel waarin je dezelfde stenen moet combineren.

Mahjong Solitaire

Mahjong Solitaire is een patience of solitaire spel dat mahjongstenen gebruikt. Dit spel is ook wel bekend als Mahjongg Solitaire, Shanghai of simpelweg Mahjongg of Mahjong. De stenen zijn afgeleid van het Chinese Mahjongspel voor 4 personen. De traditionele stenen zijn gebaseerd op Chinese karakters en symbolen, maar meer moderne Mahjong Solitaire spellen kunnen allerlei verschillende soort illustraties bevatten.

Klassieke Mahjong Solitaire lay-out
Klassieke Mahjong Solitaire lay-out

In Mahjong Solitaire worden de stenen in verschillende lay-outs en vormen neergelegd met de illustraties naar boven. Het doel is om twee van dezelfde stenen te combineren en ze te verwijderen uit de lay-out. Alleen vrije stenen kunnen worden gecombineerd. Een steen is vrij als deze naar links of rechts kan worden verplaatst zonder andere stenen te storen. In sommige spellen kun je een bloemsteen combineren met een andere bloemstenen en hetzelfde geldt voor seizoenstenen.

Seizoens- en bloemenstenen
Seizoens- en bloemenstenen

Varianten op Mahjong Solitaire

Er zijn verschillende variaties en andere solitaire spelletjes met mahjongstenen. Op MahjongSpelen.nl bieden we Mahjong Connect, 3D Mahjong, Mahjongspellen en Mahjong Tower spellen.

Mahjong Connect

Mahjong Connect is ook wel bekend als Mahjong Chain, Mahjong Link, Kyodai, Shisen-Sho of Four Rivers. Dit is een ander spel met Mahjongstenen. Het doel is om twee van dezelfde stenen te combineren totdat alle stenen zijn verwijderd, maar in dit spel moet je de stenen te verbinden met maximaal drie horizontale of verticale lijnen die alleen door de lege velden gaan.

3D Mahjong

3D Mahjong of Mahjong Dimensions is een 3D Mahjong solitaire spel waar blokken in een 3D-vorm zijn geplaatst. Het doel is om twee van dezelfde vrije blokken te combineren totdat alle blokken zijn verwijderd. In dit spel kan een blok worden gebruikt als het ten minste twee aangrenzende vrije zijden heeft. Meestal kunt u uw beeld draaien om blokken aan de andere kant van de 3D-vorm te bekijken.

Tower Mahjong

Een Tower Mahjong spel is eigenlijk hetzelfde als Mahjong Solitaire, maar in deze variant zijn de stenen meestal gestapeld in veel lagen waardoor er een hoge toren is ontstaan. Dezelfde regels zijn van toepassing. Combineer twee dezelfde vrije stenen en verwijder de toren van het bord.

Mahjong Spellen

Er zijn heel veel verschillende variaties van Mahjong Solitaire spellen mogelijk en te vinden op MahjongSpelen.nl. Spellen met sten in andere vormen zoals driehoekige of zeshoekige stenen. Spellen waarbij je drie in plaats van twee stenen moet combineren, spellen waarbij je twee dezelfde stenen tegen elkaar moet schuiven en spellen waarbij je zwarte en witte stenen moet combineren. Veel plezier met het ontdekken van alle verschillende spellen.

Over Zygomatic

Zygomatic is een online uitgever sinds 2003. Wij richten ons met name op het uitgeven van internet sites en het realiseren en publiceren van online spellen.

Zygomatic ontwikkelt internet sites rondom twee hoofdonderwerpen. Enerzijds hebben we een flink aantal sites die te maken hebben met online bewerken van foto's en anderzijds hebben we groot aantal spelletjes sites in diverse talen. De spelletjes sites richten zich meestal op grotere niches, zoals Mahjongspellen en Kaartspellen. De meeste sites zijn beschikbaar in Nederlands en Engels en een groeiend aantal in het Duits, Spaans en Frans.

Zygomatic ontwikkelt, licenceert en distribueert online spellen (HTML5). Zygomatic is de grootste ontwikkelaar van HTML5 spellen en ontwikkelt circa twee nieuwe spellen per week en maakt deze beschikbaar in verschillende talen waaronder Duits, Russisch, Chinees, Spaans, Portugees, Frans en Engels (meer info). De spellen worden ook gebruikt als Marketing instrument voor de niche spelletjes portals van Zygomatic.

Zygomatic biedt een doneerknop aan op onze sites met gratis online tools en spelletjes. Onze tools en spelletjes zijn gratis, maar we staan open voor donaties. Je donatie helpt ons om onze tools en spelletjes gratis te blijven aanbieden. Let op: het is een vrijwillige donatie aan ons en een donatie geeft je geen extra service, verwijdering van advertenties en/of toegang tot extra functies.

Voorwaarden en bepalingen Zygomatic.

Contactgegevens:
KVK: 30191686
BTW: NL001102393B84
Directeur: Bram Schoonhoven (LinkedIn profiel)

Adres:
Tiendweg 17
4131 MC Vianen
Nederland.

Wij zijn via e-mail bereikbaar op info[at]zygomatic.nl, of gebruik het contactformulier

Top